Personal Training

De start is altijd heel goed. Je gaat sporten en begint met een dieet. Een paar weken loopt dat prima. Maar plots… de motivatie neemt af. Je zoekt excuses. Je bent moe. Hebt te weinig tijd. ‘Een keertje minder kan best’.

Klinkt het bekend? Ongetwijfeld, want het is heel menselijk. Ik heb de oplossing voor je: als Personal Trainer maak ik sporten leuker en dat geeft je meer motivatie.

Sporten en gezond eten kunnen ook heel leuk zijn. Het moet geen verplichting zijn of een opgave. Gewicht verliezen, een betere conditie, meer spiermassa en een gezond lichaam. Daar doe je het toch voor?

Een Personal Trainer (PT) maakt sporten leuker én geeft je meer motivatie!

De voordelen van Personal Training

Waarom? De voordelen op een rij:

 • Een-op-een begeleiding met individuele aandacht in een veilige en intieme omgeving;
 • Als PT ben ik niet alleen je trainer, maar ook je coach, die samen met jou je grens opzoekt;
 • Je hebt een stok achter de deur; iemand die je motiveert en inspireert;
 • Personal Training geeft optimaal resultaat in minder tijd! In 60 minuten train je alle spiergroepen op de juiste intensiteit, voor een optimaal resultaat binnen een realistische termijn van zo’n 12 weken;
 • Geschikt voor iedereen: jong, oud, dik of dun.

Door de interactie tijdens de training bouwen we een band op. Het is echt niet zo dat ik je elke training staat af te beulen. Dat gebeurt maar soms… Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te gaan trainen en het blijft volhouden! Onze vertrouwensrelatie speelt daarbij een cruciale rol.

Alle spieren trainen in slechts één uurtje!

Bewegingen en oefeningen doen we samen voor een grote spiegelwand. In de spiegel kun je zelf zien of je de oefeningen correct uitvoert. Ik doe zelf mee, zodat je me alleen maar hoeft te volgen. Ik corrigeer je waar het nodig is en samen dagen we al je spiergroepen uit. Met behulp van de beste krachtoefeningen met (lichte) gewichten op de maat van inspirerende, ritmische muziek.

Met deze training voor het hele lichaam verbrand je veel calorieën. Dat maakt je in enkele maanden sterker en strakker, je vergroot je lichaamskracht en je conditie verbetert. Spieren en botten worden sterker.

Ik baseer mijn training op het REP-effect (van repetitions, herhalingen): een bewezen formule die al je spieren aanpakt met lichte gewichten en veel herhalingen. Dit is het geheim voor het ontwikkelen van lange, strakke en atletische spieren en gewichtsverlies. Zonder blessuregevaar.

Vóór of na deze 1 uur durende intensieve training kun je in een tweede ruimte van mijn sportstudio gebruik maken van de cardiotoestellen (loopband, roeiapparaat, spinningfiets, cross-walker). Mijn advies is om dit 15 tot 30 minuten op een rustig tempo te doen, als warming-up of cooling-down.

Effecten op je lichaam

Trainen met veel herhalingen stimuleert de aanmaak van eiwitten in je spieren. Tijdens mijn training van één uur maak je ongeveer 800 herhalingen. Vier keer zoveel als in een normale work out in de sportschool! Dit leidt tot twee soorten vermoeidheid:

1. Geïsoleerde vermoeidheid van iedere spiergroep;
2. Opeenstapeling van vermoeidheid tegen het einde van de 60 minuten.

Vermoeidheid? Jazeker. En dat is een goed teken. Het feit dat je hartslag hoog blijft gedurende de 60 minuten, betekent ook dat je aan cardiotraining doet, waardoor je vet verbrandt en tegelijkertijd spieren kweekt en vormt. Twee vliegen in één klap. Het is de spiervermoeidheid en niet de spierbelasting, die je lichaam strakker en gespierder maakt.

Sommige spiervezels werken beter met een langzaam tempo, andere met een sneller tempo. Daarom wissel ik tijdens de training het tempo regelmatig af. Zo houden we niet alleen de 60 minuten interessant, maar activeren we ook alle weefseltypes in de spieren.

Met allerlei andere soorten trainingen voeren we de druk in de spieren op. Bijvoorbeeld met zogenoemde occlusietraining, die zorgt voor meer vermoeidheid met minder belasting, of propulsies: explosieve bewegingen die je hartslag omhoog brengen en vet helpen verbranden.

Je hartslag gaat omhoog en je voelt de vermoeidheid. Je komt jezelf écht wel een paar keer tegen. Maar geloof me: dat vind je lekker! Zolang je geen pijn hebt, kun je de bewegingen en de uitvoering (techniek) volhouden. Zonder overbelasting prikkelen we je lichaam optimaal. Het is zaak jezelf te blijven uitdagen. Want door de vermoeidheid word je sterker.

Voordelen van combinatie kracht- en cardiotraining

 • Het versterkt je spieren;
 • Meer spiermassa heeft een positieve invloed op je stofwisseling;
 • Het verlaagt lage rugklachten;
 • Het verlicht pijn bij artrose (je spieren vangen meer op);
 • Het verbetert het cognitief functioneren (gezond brein heeft een gezond lichaam nodig);
 • Het vermindert de afbraak van spiermassa bij ouderen. Hierdoor neemt het risico op vallen en botbreuken af!