Salade van broccoli

Salade van broccoli, koud is het namelijk ook heerlijk.

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logo    Afbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 500 gram broccoli
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
  6. Laat de broccoli uitlekken.
  7. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  8. Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie:
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen

 

Eet smakelijk!