Salade van broccoli, koud is het namelijk ook heerlijk.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 500 gram broccoli
- 5 olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel azijn
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
- Laat de broccoli uitlekken.
- Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Strooi de pijnboompitten er over.
Menusuggestie:
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen