Engelse trifle

Een heerlijke variatie op de Engelse trifle met een volkoren eierkoek, appel, jam en vanillevla.

 

  • 2 personen
  • 0-15 minuten 
  • Tussendoortje

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 volkoren eierkoek
  • ½ perssinaasappel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels (abrikozen)jam zonder suiker
  • 100 ml magere vanillevla met zoetstof

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
  5. Roer de jam los met het sinaasappelsap en schep dit op de appelblokjes.
  6. Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.

 

Eet smakelijk!