Home-made Granola

Ingrid’s favoriete ontbijt

 

Ingrediënten

500 gram havervlokken (grof)
200 gram ongezouten noten (zakje mixed nuts van de Lidl)
4 EL pompoenpitten
4 EL zonnebloempitten
4 EL gebroken lijnzaad (super voor de stoelgang)
1 EL kaneel
snufje zout
2 EL agave light siroop
4 EL water
2 EL zonnebloemolie

Bereiding

  1. Heel simpel, doe alles in een kom er roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bak de granola 30 minuten op 150 graden (schep tussendoor de granola na 15 min en na 23 min om)
  3. Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.

 

Heerlijk als ontbijt of lunch


Met 200 ml.  Magere yoghurt of kwark / griekse yoghurt 0%
½ of 1  stuks fruit
4 EL granola

Je kunt eindeloos combineren met fruit
Aardbeien yoghurt of kwark met verse aardbeien
Bosvruchten yoghurt met bramen/bessen/frambozen
Vanille yoghurt combineert met alle fruit erg goed (kiwi/banaan)
Perzik/Abrikoos yoghurt heerlijk met sinaasappel/perzik/abrikoos
Appel/Kanaal kwark super met appel en peer

 

Eet smakelijk!