Ingrid’s favoriete ontbijt
Ingrediënten
500 gram havervlokken (grof)
200 gram ongezouten noten (zakje mixed nuts van de Lidl)
4 EL pompoenpitten
4 EL zonnebloempitten
4 EL gebroken lijnzaad (super voor de stoelgang)
1 EL kaneel
snufje zout
2 EL agave light siroop
4 EL water
2 EL zonnebloemolie
Bereiding
- Heel simpel, doe alles in een kom er roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de granola 30 minuten op 150 graden (schep tussendoor de granola na 15 min en na 23 min om)
- Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
Heerlijk als ontbijt of lunch
Met 200 ml. Magere yoghurt of kwark / griekse yoghurt 0%
½ of 1 stuks fruit
4 EL granola
Je kunt eindeloos combineren met fruit
Aardbeien yoghurt of kwark met verse aardbeien
Bosvruchten yoghurt met bramen/bessen/frambozen
Vanille yoghurt combineert met alle fruit erg goed (kiwi/banaan)
Perzik/Abrikoos yoghurt heerlijk met sinaasappel/perzik/abrikoos
Appel/Kanaal kwark super met appel en peer