Naantaart met pompoen en paddenstoelen

Met dit zinnenprikkelende hoofdgerecht steel je de show.

 

4 personen

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 1 kleine pompoen (600 gram)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 120 gram + 1 eetlepel bloem
  • 120 gram volkoren meel
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 ml magere yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 5 takjes koriander
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 krop little gem
  • 5 takjes munt
  • 1 limoen

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 22 cm

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat olie.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Pel de ui en snijd hem in grove ringen.
  4. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken.
  5. Borstel de champignons en snijd in stukken.
  6. Doe de groente samen met de ongepelde knoflook in een kom.
  7. Voeg 2 eetlepels olie en de kerrie toe en meng goed.
  8. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  9. Maak een deeg van de bloem, het volkoren meel, het bakpoeder en de yoghurt.
  10. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de ingevette springvorm ermee.
  11. Prik gaatjes in het deeg en besmeer met een eetlepel olie.
  12. Bak het deeg 10 minuten in de oven.
  13. Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem.
  14. Was de koriander en snijd deze fijn.
  15. Druk de knoflook uit het velletje, snijd deze fijn en meng door de groente.
  16. Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander.
  17. Giet het eimengsel over de groente en bak 30 minuten in de oven.
  18. Was de komkommer en rasp slierten met een kaasschaaf of mandoline.
  19. Was de little gem en snijd hem in reepjes.
  20. Was de munt en snijd deze fijn.
  21. Boen de limoen en rasp de schil van de helft van de limoen.
  22. Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
  23. Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover.
  24. Serveer de groentetaart met de salade.

Eet smakelijk!