4 personen
Ingrediënten
- 5 eetlepels olie
- 1 rode ui
- 1 kleine pompoen (600 gram)
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 120 gram + 1 eetlepel bloem
- 120 gram volkoren meel
- 6 gram bakpoeder
- 180 ml magere yoghurt
- 3 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 5 takjes koriander
- 60 gram ongezouten cashewnoten
- 1 komkommer
- 1 krop little gem
- 5 takjes munt
- 1 limoen
Materialen
Springvorm met een doorsnee van 22 cm
Bereiding
- Bestrijk de springvorm met wat olie.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Pel de ui en snijd hem in grove ringen.
- Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken.
- Borstel de champignons en snijd in stukken.
- Doe de groente samen met de ongepelde knoflook in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olie en de kerrie toe en meng goed.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
- Maak een deeg van de bloem, het volkoren meel, het bakpoeder en de yoghurt.
- Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de ingevette springvorm ermee.
- Prik gaatjes in het deeg en besmeer met een eetlepel olie.
- Bak het deeg 10 minuten in de oven.
- Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem.
- Was de koriander en snijd deze fijn.
- Druk de knoflook uit het velletje, snijd deze fijn en meng door de groente.
- Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander.
- Giet het eimengsel over de groente en bak 30 minuten in de oven.
- Was de komkommer en rasp slierten met een kaasschaaf of mandoline.
- Was de little gem en snijd hem in reepjes.
- Was de munt en snijd deze fijn.
- Boen de limoen en rasp de schil van de helft van de limoen.
- Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
- Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover.
- Serveer de groentetaart met de salade.