Spaghetti met walnotensaus

Prikkelt fijn je smaakzones.

2 personen

15-30 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 50 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 gram walnoten
  • 120 gram volkoren spaghetti
  • citroensap
  • peper

Bereiding

  1. Week het brood in een paar lepels water.
  2. Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook.
  3. Pureer ¾ van de rucola met het teentje knoflook, het brood en de olijfolie met een staafmixer.
  4. Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de spaghetti.
  7. Giet de spaghetti af en meng de rest van de rucola erdoor. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de walnotensaus erop.

 

Menusuggestie: Voor diner lekker met een varkenshaasje (200 gram voor 2 personen)

Eet smakelijk!