Koude komkommersoep

Een lekker fris soepje van komkommer

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logo  

 

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
    2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • dille (vers of uit diepvries)

Bereiding

  1. Snijd een stukje van ca. 10 cm van de komkommer en was het stuk. Schaaf het stuk in dunne linten. Houd de linten apart voor garnering.
  2. Schil de rest van de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het binnenste met het zaad. Snijd de rest in stukken.
  3. Pel het sjalotje en snijd hem klein.
  4. Fruit de sjalot met wat peper in de olie.
  5. Voeg de stukken komkommer en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de komkommer in een paar minuten gaar.
  6. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn en laat het goed koud worden.
  7. Klop er de yoghurt door en maak de soep op smaak met dille.
  8. Schep de soep in 2 kopjes en garneer met de achtergehouden linten komkommer.

    Eet smakelijk!