Spinaziesoep met geroosterde kikkererwten

Een fluweelzacht Indiaas soepje met kruidige topping

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logoAfbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

 

 

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 400 gram spinazie
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Doe de kikkererwten in een kom en meng er 1 eetlepel olie, chilipoeder, paprikapoeder en zwarte peper door.
  4. Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak ze 15 minuten.
  5. Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
  6. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  7. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  8. Pel de ui en knoflook en snipper ze.
  9. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
  10. Voeg 600 ml water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel toe.
  11. Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
  12. Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
  13. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  14. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de kikkererwten.

    Eet smakelijk!