Een fluweelzacht Indiaas soepje met kruidige topping
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel zwarte peper
- 400 gram spinazie
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng er 1 eetlepel olie, chilipoeder, paprikapoeder en zwarte peper door.
- Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak ze 15 minuten.
- Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
- Pel de ui en knoflook en snipper ze.
- Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
- Voeg 600 ml water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel toe.
- Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de kikkererwten.
Eet smakelijk!