Maaltijdsoep met witte bonen en vis

Met of zonder brood voor een volwaardige maaltijd.

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logoAfbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

 

2 personen

15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 200 gram kabeljauw- of andere visfilet
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
  5. Roer de tomatenblokjes door de soep.
  6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
  7. Snijd de vis in blokjes.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
  10. Geef er brood bij.

    Eet smakelijk!