Met of zonder brood voor een volwaardige maaltijd.
2 personen
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 300 gram prei
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 200 gram kabeljauw- of andere visfilet
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
- Roer de tomatenblokjes door de soep.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
- Snijd de vis in blokjes.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
- Geef er brood bij.
Eet smakelijk!