Alles wat een mens nodig heeft, veel groente – de boontjes vervangen het vlees.
2 personen
15-30 minuten
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel (bataat)
- 1 flinke winterwortel
- 1 dunne prei
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 2 eetlepels kokosmelk
- 6 takjes koriander of selderij
- stukje limoenschil + limoensap
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
- Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
- Was de koriander of selderij en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.