Zoete aardappelcurry met boontjes

Alles wat een mens nodig heeft, veel groente – de boontjes vervangen het vlees.

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logo   Afbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

2 personen
15-30 minuten
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel (bataat)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander of selderij
  • stukje limoenschil + limoensap

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  3. Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  5. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  6. Was de koriander of selderij en knip het klein.
  7. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.

Eet smakelijk!