Gekruide linzensoep

Een recept met rode linzen en verse kruiden om van te genieten.

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logo  Afbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

2 personen
15-30 minuten
lunch

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje prei
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 75 gram rode linzen
  • 3 takjes koriander of munt
  • 2 eetlepels halfvolle (alpro) yoghurt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kerriepoeder en het komijnzaad zacht.
  4. Smoor de ui en de prei kort mee.
  5. Voeg 400 ml water toe met het stukje bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
  6. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
  8. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

 

Eet smakelijk!