Pompoensoep is altijd een goed idee!
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- ½ pompoen (ca. 500 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- peper
- citroensap
- stukje prei
- 150 gram gemengde paddenstoelen
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie glazig. Fruit de geraspte gember en het komijnzaad mee.
- Voeg de pompoen, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
- Spoel de zwarte boontjes in een vergiet onder de kraan af.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Roer de zwarte boontjes door de soep en warm het geheel goed door. Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
- Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar. Schep dit op de soep.
- Geef er brood bij.