Pompoensoep met zwarte boontjes en gebakken paddenstoelen

Pompoensoep is altijd een goed idee!

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logo   Afbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • peper
  • citroensap
  • stukje prei
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  4. Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie glazig. Fruit de geraspte gember en het komijnzaad mee.
  5. Voeg de pompoen, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
  6. Spoel de zwarte boontjes in een vergiet onder de kraan af.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Roer de zwarte boontjes door de soep en warm het geheel goed door. Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
  9. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  10. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
  11. Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar. Schep dit op de soep.
  12. Geef er brood bij.

Eet smakelijk!