Corn chowder met pittige broodrepen en pinda’s

Chowder is een dikke en romige soep.

 

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logoAfbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij 

 

15-30 minuten
hoofdgerecht
2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 300 gram mais, diepvries
  • chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 volkoren boterhammen
  • ca. 100 ml halfvolle (soja) melk
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda’s

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
  3. Voeg ¾ van de mais en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  4. Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
  6. Hak de pinda’s grof.
  7. Roer de pindakaas door de soep.
  8. Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
  9. Strooi de pinda’s erover en geef de repen brood erbij.

Eet smakelijk!