Peultjes smaken heerlijk in Aziatische recept.
- 15-30 minuten
- 2 personen
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 130 gram zilvervliesrijst
- 2 bosuitjes
- ½ komkommer
- azijn
- peper
- 200 gram peultjes
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 kleine varkenshaas (200 gram)
- 1 eetlepel olie
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
- Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
- Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
- Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
- Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
- Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.
Eet smakelijk!