Chinees varkenshaasje

Peultjes smaken heerlijk in Aziatische recept.

Afbeeldingsresultaat voor glutenvrij logoAfbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

 

    • 15-30 minuten
      2 personen
      hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 130 gram zilvervliesrijst
  • 2 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • azijn
  • peper
  • 200 gram peultjes
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 kleine varkenshaas (200 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
  4. Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  6. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
  8. Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
  9. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
  10. Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
  11. Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.

Eet smakelijk!