De gezondere versie van de bekende kipnuggets.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 ei
- 2 volkoren beschuiten
- 200 gram kipfilet
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- stuk rettich of rammenas
- 1 teentje knoflook
- 100 ml halfvolle yoghurt
- peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterd
- azijn
- 1 klein volkoren stokbrood
Materialen
Bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe het meel in een diep bord en meng er het paprikapoeder en kerriepoeder door.
- Klop het ei met 1 eetlepel water los.
- Maak de beschuiten fijn en doe het beschuitkruim in een ander diep bord.
- Snijd het kippenvlees in stukken van ongeveer 4 cm.
- Wentel de stukken kip door het meelmengsel.
- Doop de stukken kip met een vork één voor één in het los geklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel ze daarna door het beschuitkruim.
- Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat.
- Bak de kip in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Was het stuk komkommer, de tomaten en het stuk rettich.
- Rasp voor de tzatziki de komkommer boven een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg de yoghurt toe.
- Maak de tzatziki op smaak met wat paprikapoeder en peper.
- Snijd de tomaten in parten en rasp de rettich grof.
- Maak een dressing van de olie, de mosterd, azijn, een halve eetlepel water en wat peper.
- Meng de rettich met de parten tomaat en schep de dressing erdoor.
- Geef de salade, de tzatziki en het brood bij de kipkrokantjes.