Slechts 5 ingrediënten heb je nodig voor deze makkelijke salade.
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 200 gram krieltjes
- 4 eieren
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- azijn
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
- Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
- Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Roosterde amandelen in een droge koekenpan.
- Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
- Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
- Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
- Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
- Geef er de krieltjes en de parten ei erbij.
Eet smakelijk!