Gevulde bolletjes met tomatensalade

Shoarma gezond, met tofu.

 

2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten

  • ½ bosje bieslook
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 kleine ui
  • 1 dunne prei
  • 250 gram kerstomaatjes
  • azijn
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • shoarmakruiden zonder zout
  • 1 zakje gemengde sla (50 gram)
  • 4 volkoren bolletjes

Bereiding

  1. Was de bieslook en knip de sprieten bieslook klein.
  2. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, wat bieslook en peper.
  3. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Maak de tomaatjes op smaak met azijn, de rest van de bieslook en wat peper. Zet dit apart.
  6. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  7. Fruit de ui en de prei in de margarine zacht.
  8. Bak de tofu met royaal shoarmakruiden mee bruin.
  9. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is, was de sla eventueel en laat goed uitlekken.
  10. Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een (gril)lpan lichtbruin. Vul ze met wat sla, de tofu en wat van de saus.
  11. Schep de tomaatjes door de rest van de sla en geef dit bij de broodjes.

    Eet smakelijk!