Shoarma gezond, met tofu.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht, lunch
Ingrediënten
- ½ bosje bieslook
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 kleine ui
- 1 dunne prei
- 250 gram kerstomaatjes
- azijn
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- shoarmakruiden zonder zout
- 1 zakje gemengde sla (50 gram)
- 4 volkoren bolletjes
Bereiding
- Was de bieslook en knip de sprieten bieslook klein.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, wat bieslook en peper.
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de tomaatjes op smaak met azijn, de rest van de bieslook en wat peper. Zet dit apart.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Fruit de ui en de prei in de margarine zacht.
- Bak de tofu met royaal shoarmakruiden mee bruin.
- Kijk op de verpakking of de sla gewassen is, was de sla eventueel en laat goed uitlekken.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een (gril)lpan lichtbruin. Vul ze met wat sla, de tofu en wat van de saus.
- Schep de tomaatjes door de rest van de sla en geef dit bij de broodjes.
Eet smakelijk!