Met noedels, bleekselderij en peultjes.
-
- 30+ minuten
- 2 personen
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- stukje verse gember (grootte van ½ duim)
- ½ Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel citroensap
- 150 gram bieflap
- 6 stengels bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, 1 eetlepel olie en het citroensap.
- Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
- Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
- Bak de reepjes gemarineerd vlees in de rest van de olie bruin.
- Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad erover.
Eet smakelijk!