Maaltijdsalade met gemarineerde bief

Met noedels, bleekselderij en peultjes.

Afbeeldingsresultaat voor symbool lactosevrij

 

    • 30+ minuten
      2 personen
      hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje verse gember (grootte van ½ duim)
  • ½ Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram bieflap
  • 6 stengels bleekselderij
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ komkommer
  • 3 bosuitjes

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het.
  2. Snijd het stukje peper heel fijn.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, 1 eetlepel olie en het citroensap.
  4. Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
  5. Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
  6. Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
  7. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
  8. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  9. Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
  10. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
  11. Bak de reepjes gemarineerd vlees in de rest van de olie bruin.
  12. Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad erover.

    Eet smakelijk!