Herfst in een (stoof)potje
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediƫnten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 200 gram runderlap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel garam masala
- 1 laurierblad
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
- 130 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in repen.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
- Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
- Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
- Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef de rijst erbij.
Eet smakelijk!