Bananenijs met rozenwater en pistache

Zó puur kan eten zijn.

4 personen
30+ minuten
nagerecht

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eetlepels rozenwater
  • ½ granaatappel
  • 1 handje pistachenoten
  • 4 theelepels geraspte kokos

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in plakken. Doe ze in een bakje en laat ze in de diepvries in 4 uur bevriezen.
  2. Pureer de bananenplakjes met een staafmixer of keukenmachine, voeg 2 eetlepels rozenwater toe en zet het 2 uur in de diepvries.
  3. Haal de pitjes uit een halve granaatappel.
  4. Hak de pistachenootjes fijn.
  5. Rooster de kokos in een droge koekenpan.
  6. Verdeel het ijs over 4 schaaltjes en garneer met de granaatappelpitjes, pistache en kokos.

    Eet smakelijk!