Garnalensalade met doperwtjes

Feestelijk voorgerecht.

4 personen
0-15 minuten
voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 4 kleine slabladen
  • ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt of Calvé mayonaise 3%
  • 10 sprieten bieslook
  • 200 gram Hollandse garnalen

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Was de slabladen en dep ze droog.
  3. Was de halve sinaasappel. Snijd 4 mooie reepjes uit de schil en rasp wat van de schil.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Meng de garnalen met de doperwtjes, de dressing en de bieslook.
  7. Plaats de slabladen op kleine borden en vul ze met het garnalenmengsel. Garneer met een reepje sinaasappelschil.

    Eet smakelijk!