PlantAARDIG.
4 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 12 kleine tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes platte peterselie
- 100 gram amandelen
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels za’atar (of gedroogde tijm of oregano)
- 4 eetlepels tahin
- 1 citroen
- 4 volkoren pita’s (80 gram per stuk)
Bereiding
- Warm de oven voor op 250° C en zet op de grillstand.
- Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken met een scherp mes een paar centimeter in.
- Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 minuten tot ze zwart zijn.
- Was de tomaten en halveer ze horizontaal.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
- Hak de amandelen grof.
- Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 minuten.
- Voeg de za’atar toe.
- Meng de tahin met het sap van de citroen tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt.
- Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf.
- Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord.
- Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groente.
- Serveer de pita’s erbij.
Eet smakelijk!