Gegrilde aubergine met tahin en za’atar

PlantAARDIG.

 
4 personen
30+ minuten
hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 12 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 100 gram amandelen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels za’atar (of gedroogde tijm of oregano)
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 citroen
  • 4 volkoren pita’s (80 gram per stuk)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 250° C en zet op de grillstand.
  2. Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken met een scherp mes een paar centimeter in.
  3. Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 minuten tot ze zwart zijn.
  4. Was de tomaten en halveer ze horizontaal.
  5. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  6. Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
  7. Hak de amandelen grof.
  8. Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 minuten.
  9. Voeg de za’atar toe.
  10. Meng de tahin met het sap van de citroen tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt.
  11. Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf.
  13. Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord.
  14. Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groente.
  15. Serveer de pita’s erbij.

    Eet smakelijk!