Afhaalmaaltijden worden verleden tijd.
Een gezonde bami goreng maak je namelijk gemakkelijk zelf met volkoren mie.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- ½ komkommer
- ½ bosje selderij
- azijn
- 150 gram volkoren mie
- 1 ui
- 1 prei
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode peper
- 100 gram taugé
- 100 gram varkenspoelet
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ongezouten pinda’s
Bereiding
- Was de komkommer en de selderij.
- Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
- Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
- Was de taugé.
- Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Voeg de ui, de peper en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
- Bak de prei mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
- Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
- Hak de pinda´s grof.
- Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.
Eet smakelijk!