Bonenburger met zoete aardappelsalade.

Lekkere combinatie.


2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram zoete aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 klein blik of zak zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 25 gram hazelnoten
    2 eetlepels volkorenmeel
  • 1 bosje radijs
  • 6 takjes selderij
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
  3. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
  5. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en druk ze met een vork fijn.
  6. Hak de hazelnoten klein.
  7. Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
  8. Vorm er 4 platte schijven van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
  9. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  10. Was de selderij en knip het grof.
  11. Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
  12. Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
  13. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin. Geef de salade erbij.

    Eet smakelijk!