Lekkere combinatie.
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram zoete aardappelen
- 1 kleine ui
- 2 theelepels kerrie
- 2 eetlepels olie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 klein blik of zak zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 25 gram hazelnoten
2 eetlepels volkorenmeel - 1 bosje radijs
- 6 takjes selderij
- azijn
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem heel fijn.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
- Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en druk ze met een vork fijn.
- Hak de hazelnoten klein.
- Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
- Vorm er 4 platte schijven van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de selderij en knip het grof.
- Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
- Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin. Geef de salade erbij.
Eet smakelijk!