Groente uit het winterseizoen.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Ingrediƫnten
- 5 aardappelen (2 voor haar – 3 voor hem)
- 200 gram hamlap
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram koolraap
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel honing of agave siroop
- mespunt kaneel
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de hamlapjes met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
- Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
- Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
- Meng er de honing/agavesiroop door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.
- Stuif wat kaneel over de koolraap en geef de aardappelen en het vlees erbij.
Eet smakelijk!