Gekaramelliseerde koolraap

Groente uit het winterseizoen.

2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht

Ingrediƫnten

  • 5 aardappelen (2 voor haar – 3 voor hem)
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing of agave siroop
  • mespunt kaneel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de hamlapjes met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  4. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  5. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  7. Meng er de honing/agavesiroop door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.
  8. Stuif wat kaneel over de koolraap en geef de aardappelen en het vlees erbij.

    Eet smakelijk!