Aardbeiensoep

Deze koude soep staat in een handomdraai op tafel. Je verrast er iedereen mee.

 

    • 0-15 minuten
      2 personen
      nagerecht

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • naar smaak zoetstof
  • ½ theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • muntblaadjes

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon. Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
  5. Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
  6. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  7. Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.

    Eet smakelijk!