Deze heerlijke visrolletjes zijn een ware traktatie.
-
- 30+ minuten
- 4 personen
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 2 rode uien
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gram spinazie, snijbiet, winterpostelein of cavolo nero
- 1 sjalotje
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram doperwten, diepvries
- 4 stukjes visfilet à 100 gram
- peper
- 125 gram gerookte zalm, langgesneden
- tijm
- 2 blikken cannelli- of witte bonen (totaal gewicht ca. 500 gram)
- 8 takjes basilicum of munt
- 1 citroen of limoen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in 8 dunne partjes, de uien in halve ringen en de paprika´s in flinke stukken.
- Snijd eventueel de cavolo in repen.
- Snijd het sjalotje in snippers.
- Fruit het sjalotje zacht in 1 eetlepel margarine.
- Voeg de doperwtjes toe met 100 ml water en stoof de doperwtjes 5 minuten.
- Dep de stukjes visfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper.
- Snijd van de gerookte zalm 4 plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter.
- Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm.
- Pureer de doperwten met een staafmixer fijn.
- Roer de overgebleven zalm door de doperwten en maak de saus op smaak met tijm en wat peper.
- Breng de doperwtjessaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
- Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee.
- Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
- Spoel de cannellibonen af en laat ze uitlekken.
- Doe de cannellibonen en de spinazie bij de groente en warm het geheel goed door.
- Was de kruiden en maak hiermee de groente op smaak.
- Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de doperwtjessaus en de parten citroen bij de groente en bonen.
Eet smakelijk!