Werkwijze

Als gewichtsconsulent en Personal Trainer weet ik dat voeding en beweging hand in hand gaan bij het verbeteren van je gezondheid, gewicht en fitheid. Mijn werkwijze brengt dat naadloos samen:

1. Kennismakingsgesprek

Ieder traject start met een (vrijblijvend) telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin komen je wensen en doelstellingen aan de orde, net als de uitgangspunten van FitnessFlow. Start je een traject, dan vraag ik je gedurende één week een eetdagboek bij te houden, dat we tijdens het intakegesprek doornemen.

2. Intake

Tijdens de intake kijken we samen uitgebreid naar je voedingspatroon. Als BGN-gewichtsconsulent hanteer ik de Richtlijn Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Een richtlijn die de laatste stand van de wetenschap volgt en door het Voedingscentrum is vertaald naar de Schijf van Vijf.

Ook maak ik foto’s en meet ik van alles op: je lengte, gewicht, buikomvang, visceraal vet, spiermassa, vetpercentage en bloeddruk. Dit geeft een totaalbeeld van je huidige situatie.

Verder staan we bij het intakegesprek ook stil bij je eetgewoontes en je motivatie. We stellen realistische doelen, zoals een streefgewicht, dat als basis dient voor het trajectplan. Daarin spreken we ook af voor welke begeleidingsvorm (met of zonder Personal Training) je kiest én wat de frequentie van de vervolgafspraken wordt.

3. Vervolgconsulten

Tijdens tien vervolgconsulten (van telkens een half uur) veranderen we stapje voor stapje je eetpatroon. Het resultaat is een blijvende leefstijlverandering waarmee je ook later je gewicht constant houdt en het bekende jojo-effect niet meer optreedt.

Elk vervolgconsult start met wegen en meten. Samen kijken we naar je eetpatroon en je persoonlijke energiebehoefte. Je krijgt een persoonlijk voedingsplan met duidelijke adviezen. Natuurlijk is er aandacht voor zaken zoals onregelmatig werken, emotie-eten of de moeilijke momenten.

Online coaching

Is de afstand naar mijn studio in Steenbergen te groot? Dan is online voeding coaching misschien een oplossing voor jou!

Hoe het werkt

Voor het intakegesprek vraag ik je om wel, één keer, naar Steenbergen te komen. Dan kunnen we alles meten wat nodig is. De wekelijkse vervolgafspraken doen we vervolgens online. Gedurende 3 á 4 maanden hebben we zo’n tien keer contact (20-30 minuten). We bespreken dan de verschillende voedingsthema’s en de metingen, die je in dit geval zelf doet. Stapje voor stapje geef ik je zo inzicht in gezonde voeding én bespreken we het belang van sport en  beweging.

Voedingsadvies in combinatie
met Personal Training

Naast gewichtsconsulent ben ik ook Personal Trainer. Bij het intakegesprek kunnen we afspreken dat je na elk voedingsconsult 1 uur Personal Training krijgt bij Sportstudio FitnessFlow. Daardoor val je niet alleen sneller af, het verbetert ook je conditie en je gezondheid én je voelt je lekkerder!

Maak een afspraak